مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به برگزاری پانزدهمین جشنواره اقوام ایران زمین در گرگان گفت: این جشنواره از ۱۷ لغایت ۲۱ آبان ماه در محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی گرگان برگزار خواهد شد و علاقمندان میتوانند از ساعت ۱۶ لغایت ۲۲ از برنامهها و غرفههای این جشنواره استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، محمدجواد ساوری در نشست خبری با خبرنگاران که با موضوع پانزدهمین جشنواره اقوام ایران زمین برگزار شد، اظهار کرد: این جشنواره از ۱۷ لغایت ۲۱ آبان ماه در محل دائمی برگزاری نمایشگاههای بینالمللی گرگان برگزار خواهد شد و علاقمندان میتوانند از ساعت ۱۶ لغایت ۲۲ از برنامهها و غرفههای این جشنواره استفاده کنند.
وی ادامه داد: این جشنواره در بخشهای مختلف معرفی جاذبههای گردشگری، میراث فرهنگی، صنایع دستی و هنرهای استانهای مختلف با محوریت معرفی جاذبههای گردشگری استان گلستان به ویژه دیوار دفاعی گرگان برگزار خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: ۲۱ گروه موسیقی و آیین سنتی از استانهای مختلف کشور به ویژه بوشهر، خوزستان، مازندران، مرکزی، خراسان شمالی و رضوی، گیلان، سمنان، آذربایجان شرقی، گلستان، کرمانشان، سمنان و چهارمحال و بختیاری در این جشنواره حضور خواهند داشت.
ساوری بیان کرد: ۱۹۰ غرفه در بخش نمایشگاهی این جشنواره پیشبینی شده که یکی از نکات بسیار برجسته در این دوره از جشنواره توجه به ظرفیتهای گردشگری روستایی است که ۳۸ غرفه در این نمایشگاه به موضوع بومگردی و سیاه چادر اختصاص داده شده است.
وی اضافه کرد: از این تعداد ۱۰ غرفه ویژه به روستاهای هدف گردشگری استان گلستان اختصاص داده شده و در تلاش هستیم مجموع غرفههای نمایشگاه را به بیش از ۲۰۰ غرفه برسانیم تا بتوانیم تعداد بیشتری از غرفهها به تیمهای گلستانی اختصاص یابد.
تمرکز جشنواره اقوام بر معرفی درست دیوار دفاعی گرگان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان خاطرنشان کرد: در این مدت 10 دستگاه اتوبوس از میدان شهرداری به مقصد نمایشگاه، وظیفه جایجایی علاقمندان را بر عهده خواهند داشت.
ساوری گفت: متاسفانه در چهار دهه گذشته آورده اقتصادی از حضور گردشگران بخصوص گردشگران خارجی در استان نداشتیم و برخی از درآمدزاییها مقطعی و با فروش محصولات فصلی در نمایشگاهها و جشنوارهها بوده است.
وی افزود: ما به دنبال ایجاد درآمد پایدار در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی در استان هستیم و در این جشنواره سعی کردیم با جذب مشارکت سرمایهگذاران و استقبال واقعی با آغوش باز بتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان تصریح کرد: متاسفانه توسعه ظرفیتهای گردشگری استان با برنامهریزی و مدیریت درست صورت نگرفته و ما سعی کردیم با تمرکز بر تعداد مشخص پروژه آنها را به نتیجه برسانیم.
ساوری گفت: شعار جشنواره اقوام امسال «ایستادهایم برای جهانی شدن دیوار دفاعی گرگان» تعیین شده و رویکرد ما در این جشنواره توجه ویژه به دیوار دفاعی گرگان است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص بکارگیری از توان نیروها و تیمهای بومی در بخش اجرایی، رسانهای، پشتیبانی و ... این جشنواره تاکید کرد: اجازه حضور نیروهای غیربومی را نداده و نخواهیم داد و اولویت اصلی ما استفاده از توانمندی و برجستهسازی توان نیروهای استان است.
شکست پروژه سایت دوزبانه جشنواره اقوام در دولت قبل
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری فارس درباره راهاندازی سایت دوزبانه جشنواره در دورههای گذشته، تصریح کرد: آن سایت در همان دورههای گذشته در حد انتشار ۱۰ خبر به زبان انگلیسی باقی ماند و هیچ توفیق دیگری نداشت.
ساوری گفت: ما برای پوشش بهتر رسانهای از تمامی خبرگزاریهای و رسانههای کشوری، پایگاههای خبری و رسانههای استان برای پوشش اخبار جشنواره دعوت کرده و غرفه ویژه رسانه را در نمایشگاه پیشبینی کردهایم.
وی تاکید کرد: ۱۵ شبکه رادیویی و تلویزیونی استانی، دو شبکه ملی و ۲ شبکه بینالمللی نیز پوشش رسانهای این دوره از جشنواره را بر عهده خواهند داشت.
ساوری گفت: یکی دیگر از اتفاقات مبارک این جشنواره برگزاری جشنواره ازدواج آسان ۱۴ زوج از اقوام مختلف کشور با اهداء کمک هزینه جهیزیه به مبلغ ۷۰ میلیون تومان است که جشن عروسی این عزیزان نیز در این جشنواره برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/83004